Jasnobrązowy krem na bazie budyniu i masła. Łatwo się rozsmarowuje, pod warunkiem, że nie jest zbyt ciepły. Pasuje przede wszystkim do tortu migdałowego i tortu orzechowego, ale biszkopt przełożony kremem kawowym też będzie pyszny.
Przepis na Krem kawowy do tortów >>
Ciemny, nie przesłodzony krem do tortów na bazie gorzkiej czekolady. Świetny do przekładania warstw tortu orzechowego i biszkoptowego.
Przepis na Krem czekoladowy do tortów >>
Plastyczne i proste w przygotowaniu ciasto kruche do tart i placków. Do ciasta nie dodajemy cukru, możemy więc użyć je zarówno do słonych, jak i słodkich wypieków.
Przepis na Kruche ciasto ze smalcem >>
Łatwa polewa, w której rodzaj czekolady można zmieniać dowolnie.
Przepis na Polewa czekoladowa >>
Gęsty, ciemnobrązowy syrop - znakomity dodatek do lodów, kremów i ciast.
Przepis na Syrop kawowy >>
Niezwykle użyteczny przepis - bezy przydają się do niezliczonej ilości deserów. Komponują się świetnie z bitą śmietaną, musami owocowymi, kremem czekoladowym, kawowym i każdym innym...
Przepis na Bezy >>
Prosty krem, nieodzowny do ozdabiania angielskich babeczek. Przyda się także do przekładania tortów, zwłaszcza biszkoptowych i bezowych.
Przepis na Krem maślany >>
Bardzo użyteczne grzanki, szczególnie przydatne w sałatkach.
Przepis na Grzanki z ciabatty >>
Bardzo przydatne, chrupkie kąski, którymi posypujemy sałatki, zupy, risotto, makaron... W wersji eleganckiej nie łamiemy szynki na kawałeczki, ale kładziemy ją na daniu w postaci długiego, rumianego paska.
Przepis na Smażona szynka parmeńska >>
Smaczne kruche ciasto do wytrawnych wypieków, zwłaszcza tych o korzeniach śródziemnomorskich.
Przepis na Kruche ciasto z oliwą >>
« | Grudzień 2024 | » | ||||
Pon | Wt | Śr | Czw | Pią | Sob | Nie |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |